Blogs

Tempat makan best di Penang

Salah satu tarikan pelancongan di Penang ialah makanan sedap yang terdapat di negeri ini. Paling terkenal ialah nasi kandar, laksa Penang, pasembor dan char kuey teow. Kali ini Percutian Bajet ingin berkongsi tempat makan best di Penang yang boleh anda cuba jika bercuti disini. Selain untuk panduan pelancong yang tidak tahu ke mana hendak dituju bila ingin menjamu selera, ia juga bertujuan untuk mengelakkan salah faham seperti pengunjung yang order char kuey teow di Padang Kota dan merungut char kuey teow Penang tidak sedap.

Makan Malam di D’Madinah Corner, Sungai Petani

Bagi anda yang mencari tempat makan malam di Sungai Petani, sila cuba restoran makanan barat di D'Madinah Corner. Ia cukup terkenal dan menjadi bualan di media sosial. Lokasi D’Madinah Corner ni terletak di No 27, Taman Temusu Padang Temusu, Sungai Petani, Kedah. Waktu operasi dari jam 5.30 petang sampai 2 pagi dan cuti pada hari ahad sahaja. Sebab ramai sangat orang asyik pos gambar makan dekat sana. Mana tahan, lepas tu ramai pula yang puji makanan kat situ memang sedap dengan harga yang berbaloi. Setiap set makanan siap dengan air teh o ais atau sirap. Pilih yang mana kita suka.

Sayangi air terjun kita

Kita sangat beruntung kerana terdapat banyak tempat menarik semulajadi ada di Malaysia. Air terjun adalah salah satu darinya. Saya dan keluarga memang suka ke pusat peranginan atau taman rekreasi air terjun. Suasana hutan memang menarik hati membuatkan saya berasa tenang dapat menghirup udara segar. Berbagai aktiviti menarik boleh saya lakukan bersama keluarga seperti berkelah, mandi air terjun dan kadang-kala berkhemah dikawasan air terjun. Disini saya ingin berkongsi satu kawasan air terjun yang sangat menarik di tempat saya.

Carnival Sungai Petani

Assalamualaikum.
Kalau orang tanya aku nak pergi holiday dekat mana yang best, yang boleh bawa anak-anak mandi, memang aku failed sebab seingat aku la, seumur hidup aku hanya dua kali je kot aku pergi water park ni. Diringkas kan cerita, raya haji baru ni, kami satu keluarga pergi ke water park Carnival Sungai Petani. Tak de plan apa pun, rancang malam esok pagi-pagi dah terus pergi. Rasanya pagi tu kot baru google cari info sikit pasal Carnival Sungai Petani.

Restoran Nasi Padang Langkasuka, Sungai Petani

Jika anda bercuti ke Sungai Petani dan mencari tempat makan yang menyediakan makanan lain dari biasa, anda boleh mencuba Restoran Nasi Padang Langkasuka. Restorannya sangat luas dan selesa. Ia juga nampak sangat bersih. Antara makanan yang disediakan di restoran ini ialah nasi campur, berbagai menu ayam penyet, bakso, soto, lontong dan beberapa jenis makanan Indonesia yang lain. Saya sempat berkunjung ke restoran ini untuk makan tengahari sewaktu bercuti ke The Carnival Water Park, Sungai Petani baru-baru ini.

Pages

Subscribe to RSS - blogs