aisya's blog

Food Court Aman Jaya Mall Sungai Petani

Saya berpeluang mengikuti 'Karnival Bangkit' Suria FM Bersama Artis Di Sungai Petani yang diadakan di Aman Jaya Mall. Karnival tersebut memang menarik dan sangat meriah tetapi saya taknak cerita tentang perkara tersebut. Sebaliknya, apa yang ingin saya kongsikan ialah tempat makan yang sangat sedap di Food Court Aman Jaya Mall Sungai Petani.

Feri Langkawi - Jadual dan harga tiket

Feri Langkawi ialah pengangkutan utama yang membawa pelancong dan juga penduduk Langkawi yang berulang-alik dari pulau ke tanah besar. Terdapat beberapa lokasi yang menyediakan perkhidmatan feri iaitu di Perlis, Kedah dan juga Pulau Pinang. Bagi pengunjung yang ingin ke pulau Langkawi, tiket feri boleh dibeli secara terus di jeti tanpa perlu membuat tempahan terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, orang-ramai juga boleh membeli tiket feri secara online. Kali ini Percutian Bajet ingin berkongsi maklumat mengenai feri Langkawi sebagai rujukan pengunjung.

Makan tengahari di Gerai Kak Chaq Ikan Bakar Gurun Kedah

Hai,
Aku amat suka makan. Kalau orang tanya apa yang aku suka makan. Rasanya takda yang spesifik, semua aku suka makan dan yang pasti halal ok. Selain dari masak kat rumah, sekali sekala nak juga tukar angin makan kat kedai pula, nak rasa air tangan orang lain juga. Kalau bab makan memang aku agak jerewet, kalau tak sedap aku terus terang cakap tak sedap, kalau sedap insyallah aku datang lagi dan suggest kan pada orang lain.

Makan Malam di D’Madinah Corner, Sungai Petani

Bagi anda yang mencari tempat makan malam di Sungai Petani, sila cuba restoran makanan barat di D'Madinah Corner. Ia cukup terkenal dan menjadi bualan di media sosial. Lokasi D’Madinah Corner ni terletak di No 27, Taman Temusu Padang Temusu, Sungai Petani, Kedah. Waktu operasi dari jam 5.30 petang sampai 2 pagi dan cuti pada hari ahad sahaja. Sebab ramai sangat orang asyik pos gambar makan dekat sana. Mana tahan, lepas tu ramai pula yang puji makanan kat situ memang sedap dengan harga yang berbaloi. Setiap set makanan siap dengan air teh o ais atau sirap. Pilih yang mana kita suka.

Carnival Sungai Petani

Assalamualaikum.
Kalau orang tanya aku nak pergi holiday dekat mana yang best, yang boleh bawa anak-anak mandi, memang aku failed sebab seingat aku la, seumur hidup aku hanya dua kali je kot aku pergi water park ni. Diringkas kan cerita, raya haji baru ni, kami satu keluarga pergi ke water park Carnival Sungai Petani. Tak de plan apa pun, rancang malam esok pagi-pagi dah terus pergi. Rasanya pagi tu kot baru google cari info sikit pasal Carnival Sungai Petani.

Pages

Subscribe to RSS - aisya's blog