Water park Malaysia

Carnival Sungai Petani

Assalamualaikum.
Kalau orang tanya aku nak pergi holiday dekat mana yang best, yang boleh bawa anak-anak mandi, memang aku failed sebab seingat aku la, seumur hidup aku hanya dua kali je kot aku pergi water park ni. Diringkas kan cerita, raya haji baru ni, kami satu keluarga pergi ke water park Carnival Sungai Petani. Tak de plan apa pun, rancang malam esok pagi-pagi dah terus pergi. Rasanya pagi tu kot baru google cari info sikit pasal Carnival Sungai Petani.

The Carnival Water Park Sungai Petani

The Carnival Sungai Petani ialah salah satu tempat menarik yang ada di Kedah. Disebabkan kedudukannya yang strategik, The Carnival menjadi destinasi percutian keluarga yang popular bukan saja bagi penduduk bandar Sungai Petani, malah dari serata negeri di utara semenanjung Malaysia seperti Perlis dan Pulau Pinang. Kali ini Percutian Bajet akan menyingkap apa yang menarik di The Carnival Sungai Petani ini.

The Carnival Water Park Sungai Petani, Kedah.

Percutian keluarga di Desa Water Park

Desa Water Park ialah taman tema air popular yang terletak di ibu kota Kuala Lumpur. Ia dibina dikawasan seluas 12.6 ekar dan dikelilingi oleh tasik seluas 50 ekar. Berbagai aktiviti menarik terdapat disini seperti gelongsor air yang mengujakan, gelongsor tiub dan berbagai permainan menarik lain. Bagi anda yang belum pernah mengunjungi Desa Water Park, Percutian Bajet ingin berkongsi apa yang menarik menanti anda disana.

Desa Water Park pool.

Wet World Shah Alam Water Park

Wet World Shah Alam adalah sebuah taman tema air menarik yang sesuai untuk percutian keluarga. Walaupun ia hanya sebuah taman tema air yang kecil, tetapi tarikan yang ada cukup menyeronokkan. Buktinya, Shah Alam water park ini telah menerima anugerah "Best Small Water Park 2O11" dan juga "1st Green Water Park 2O11". Aktiviti dan permainan yang disediakan lebih mementingkan keselamatan dan sesuai untuk kanak-kanak.

Harga tiket dan aktiviti menarik di Legoland Johor

Legoland Malaysia Resort adalah taman tema antarabangsa yang pertama dibuka di Malaysia. Ia juga adalah satu-satunya taman tema Legoland di Asia. Menyediakan berbagai aktiviti menarik, imaginasi dan pembelajaran, ia adalah lokasi percutian riang-ria yang paling sesuai untuk seisi keluarga. Bagi pengunjung yang ingin membawa keluarga bercuti ke sana, Percutian Bajet telah menyediakan maklumat yang perlu anda tahu mengenai Legoland Malaysia Resort atau lebih dikenali dengan Legoland Johor ini sebagai panduan.

Pages

Subscribe to RSS - Water park Malaysia